Skip to main content

About us

De Ilse Wouters Academy is dé plek in Eindhoven waar je je kunt ontwikkelen op het gebied van acteren en presenteren. Wij verzorgen theaterlessen en trainingen in onze eigen Theaterzaal. Alles met aandacht, en oog voor persoonlijke ontwikkeling. Ook is het mogelijk om onze locatie exclusief af te huren.

Ilse Wouters is theatermaker, trainer, ondernemer en eigenaar van de Ilse Wouters Academy in Eindhoven. Ze is in 1999 afgestudeerd aan de Theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Naast theaterlessen, geeft Ilse ruim 23 jaar trainingen en masterclasses in het bedrijfsleven op het gebied van krachtig spreken en effectief communiceren. Ook heeft ze jarenlange ervaring in het personal coachen van managers op het gebied van leiderschap en communicatie. Door haar theaterachtergrond werkt Ilse op een speelse, praktische en uiterst effectieve manier aan gedragsverandering. Vol enthousiasme, energie en humor wil ze iedereen inspireren om op te zoek te gaan naar het bereiken van ieders eigen, volledige potentieel.

Op haar 40e verjaardag besloot Ilse om het grote verlangen te volgen en een eigen plek te creëren waarin alles samenvalt: het oprichten van de Ilse Wouters Academy.
Want groots en meeslepend moet het zijn…

Ilse is Commissielid Jeugdlintje Gemeente Eindhoven en Ambassador bij Women for Women. Ilse stond in 2020 in de top 50 regionale Topvrouwen van Frits Magazine.

Maak kennis met ons!

Naast het vaste team werken we ook regelmatig samen met gastdocenten & coaches uit het professionele werkveld. 

TEAM IWA

Ilse Wouters

Zakelijke & Artistieke Leiding

Ilse Wouters (1976) studeerde in 1999 af aan de Theateropleiding op de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sindsdien werkt ze als theaterdocent, regisseur en trainer in het professionele theatercircuit in Brabant en omstreken. Als docent was ze structureel verbonden aan de Nieuwe Veste in Breda, de Muzerije in Den Bosch en aan het CKE in Eindhoven. Bij Het Zuidelijk Toneel in Tilburg verzorgde ze jarenlang de educatieve workshops rondom de voorstellingen van het gezelschap. Ook werkt ze als examinator bij de Academie voor Theater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Als theatermaker heeft ze ruime ervaring met het maken van voorstellingen.
Ze schrijft en regisseert haar eigen voorstellingen met kinderen, jongeren en volwassenen, die worden gekenmerkt door energie, kracht, humor en ontroering. Haar voorstellingen NEST en BELIEVE hebben prijzen gewonnen op het LINK festival in Den Bosch.

Als actrice is Ilse jaren werkzaam geweest als in diverse theaterprojecten in het jeugdtheatercircuit. Nu speelt ze nog regelmatig in bedrijfsfilmpjes.

Naast lesgeven en theater maken geeft Ilse geeft al meer dan 22 jaar trainingen in het bedrijfsleven op het gebied van (zelf) presentatie, spreken in het openbaar en communicatie. Door haar theaterachtergrond werkt Ilse op een speelse, praktische en uiterst effectieve manier aan gedragsverandering. Met haar unieke stijl van trainen vol enthousiasme, energie en humor wil ze iedereen inspireren om op te zoek te gaan naar het bereiken van je eigen volledige potentieel.

Toen ze 40 jaar werd besloot Ilse om het grote verlangen te volgen en een eigen plek te creëren waarin alles samenvalt: het oprichten van de Ilse Wouters Academy.
Een bijzondere, sfeervolle locatie op Sectie-C in Eindhoven, waar je je kunt ontwikkelen op het gebied van acteren en presenteren.

foto: Charlotte Grips

Marion Meijvis

Marketing/Sales PR & event Manager

Marion Meijvis is binnen de IWA verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met PR | verhuur | events.
Mail gerust naar [email protected] of bel 0653449539

Désireé van Soest

Facility Manager

Désireé van Soest is een creatieve aanwinst in ons team. Zij neemt als facility-manager o.a. het organisatorische en zakelijke deel van de Academy voor haar rekening. Grote kans dus dat je Désireé aan de telefoon krijgt, of haar in de foyer of op kantoor tegen het lijf loopt.

Hilde

Horeca & office assistent

Hilde straalt haar warme Vlaamse gastvrijheid uit in de horeca en zorgt ervoor dat gasten zich thuis voelen op onze academy. Ze biedt ondersteuning aan het IWA-team en regelt tevens diverse kantoorzaken.

David Goddyn

Creative support/Art-Direction

David Goddyn is in hart en nieren een creatieve maker en denker. Hij is in het werkveld werkzaam als creative, theatermaker/regisseur, acteur en als speldocent verbonden aan verschillende theateropleidingen in Nederland. Bij de Ilse Wouters Academy draagt hij niet alleen bij aan de creatieve ondersteuning en art-direction, maar vervult hij tevens de rol van acteercoach en sparringpartner van Ilse.

GASTDOCENTEN

Leon van der Zanden

Gastdocent Comedy-Acteren

Mijn naam is Leon van der Zanden en ik tour al vanaf 2001 door Nederland en België als cabaretier en stand-up comedian. Ik heb 8 Solovoorstellingen gespeeld waaronder ‘Rebel’ (2014/2015) en ‘Supergewoon’ (2015/2017) en eind September begint mijn nieuwe voorstelling ‘Kameleon’. Daarnaast heb ik meerdere Tv-programma’s gemaakt en gepresenteerd waaronder ‘Olifantendoders’, waarin op een respectvolle en ludieke wijze alle maatschappelijke taboes in beeld worden gebracht en ontdaan worden van hun lading. Ook geef ik presentaties, lessen aan beginnend cabaretiers en workshops met humor.

De kern van alles wat ik doe is ‘contact’. Contact met een publiek, één op één en contact met jezelf. Daarin zijn mijns inziens alle lessen te leren en alle persoonlijke ontwikkelingen te doorleven. Voor verschillende bedrijven heb ik teambuilding-workshops mogen geven en zo ontdekte ik het gebrek aan contact en verbinding binnen al deze organisaties, terwijl die verbinding juist essentieel is voor die verandering die nu gaande is. Mede hierdoor heb ik in 2015 ‘Gevoel met Humor’ opgezet. Een workshop toegespitst op organisaties, om meer eenheid en cohesie binnen een bedrijf tot stand te brengen.

Lenneke Maas

Gastdocent Masterclass Acting/Physical dialogue

Lenneke Maas studeerde in 1996 af aan de Academie voor Theater in Eindhoven. Haar werk wordt gekenmerkt als visueel, documentair en betrokken. Ze regisseerde een groot aantal voorstellingen. Haar stuk genaamd 'Lola' en 'All 37' werden geselecteerd voor de Nieuwe Theatermakers Series en Blind Date. Met het theaterstuk 'All 37' won ze de BNG Publieksprijs in 2009. Ze heeft samengewerkt met grote namen zoals Abdelkader Benali en Lavinia Meyer. Lenneke werkt op haar eigen unieke en gepassioneerde manier en is momenteel verbonden aan Wildpark in Eindhoven.

Cindy Maes-Tompson

Gastdocent Stem

Als kind was ik al constant bezig met muziek en zang, en op jonge leeftijd heb ik mijn eerste podiumervaring opgedaan. Sindsdien heeft zang centraal gestaan in mijn leven, en door deze interesse ben ik logopedie gaan studeren. Tijdens de opleiding logopedie groeide mijn interesse voor de stem en stemproblemen.

In juli 2007 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Logopedie in Eindhoven, en daarna ben ik direct aan de slag gegaan in de praktijk en heb veel cursussen op het gebied van de adem, stem en zang gevolgd. Vanaf 2010 ben ik mijn eigen praktijk begonnen, om zo mijn visie en manier van behandelen helemaal uit te kunnen voeren.
Ik zie het lichaam en de stem als een mooi, uniek, krachtig maar ook kwetsbaar, instrument. Een instrument dat je kunt leren bespelen, om daarmee je doel zo goed mogelijk te bereiken.

Cindy Bell

Gastdocent Stem/Zang

Cindy Bell is actrice, zangeres en zangcoach. Ze is o.a. bekend van theaterproducties als Tita Tovenaar, Cats, Fame, Footloose, Hairspray, Legally Blonde, Daddy Cool , Ramses, Annie, Sonneveld en The sound of Music. www.cindybell.nl

Haar choreografieën zetten de mens centraal. De dwalende mens, De mens die tracht, en niet zelden faalt. Naast het choreografische werk, geeft Roelants geregeld les op projectbasis. Dat varieert van trajecten i.h.k.v. vooropleidingen voor het HBO Kunstonderwijs, tot workshops en masterclasses voor professionele dansers en performers. Uitgangspunt is performatieve aanwezigheid en zeggingskracht, dat zich vertaalt in de aandachtspunten alertheid, fysiek bewustzijn en reproductievermogen.

Pauline Roelants

Gastdocent Bewegen

Choreograaf en danser, afgestudeerd in Moderne Dans en Dans Improvisatie. (Amsterdam-NL). Medeoprichter van dans/performance gezelschap United Cowboys; als vaste choreograaf en danser/performer betrokken bij alle voorstellingen. Samen met Maarten van der Put is zij verantwoordelijk voor alle artistieke keuzes van het gezelschap. Het werk van United Cowboys bestaat uit voorstellingen, performances en installaties en is te zien in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Tsjechië, Slowakije, Canada. Het idioom van Roelants kenmerkt zich door een uitgekiende balans tussen kracht, sensualiteit en muzikaliteit. Expressief en bij vlagen explosief; omschreven als: de kracht van de beweging teruggebracht tot de essentie.

Haar choreografieën zetten de mens centraal. De dwalende mens, De mens die tracht, en niet zelden faalt. Naast het choreografische werk, geeft Roelants geregeld les op projectbasis. Dat varieert van trajecten i.h.k.v. vooropleidingen voor het HBO Kunstonderwijs, tot workshops en masterclasses voor professionele dansers en performers. Uitgangspunt is performatieve aanwezigheid en zeggingskracht, dat zich vertaalt in de aandachtspunten alertheid, fysiek bewustzijn en reproductievermogen.

Neem gerust contact met ons op!

Contact

[email protected]
06 2354 8979
Daalakkersweg 2, Hal 8
5641 JA Eindhoven