SUMMER SCHOOL THEATER

29 aug t/m 2 sept 2022  (10 – 16 jaar)

Heb jij zin om deze zomer lekker te knallen op het toneel?
Geef je dan nu op voor de Summer School op de Ilse Wouters Academy!

  • 5 dagen vol toneel spelen, improviseren en plezier maken.
  • Lessen door diverse professionele docenten uit het vak.
  • Actieve lessen met veel variatie.
  • Een week vol samenwerken, lef, creativiteit en spelplezier.
  • Vrijdagmiddag korte presentatie voor familie.
  • Spelervaring is niet vereist. Als je maar zin hebt om toneel te spelen en graag applaus ontvangt…

Ben je tussen de 10-16 jaar en enthousiast over theater?
Schrijf je dan nu in!

€ 285,-

(incl. BTW)

InschrijvenInschrijven

Programma Summer School 2022

 

Tijden

Tijdens de Summer School week (29 aug t/m 2 september) mogen –indien gewenst- de kinderen iedere dag gebracht worden vanaf 9.30 uur. Dan zijn er al docenten aanwezig en kan uw kind de dag rustig beginnen. De lessen beginnen om 10.00 uur en duren tot ongeveer 16.00 uur, uiteraard met de nodige pauzes om ook even buiten te spelen of te relaxen. U heeft de mogelijkheid om uw kind op te halen tot 16.30 uur.

Twee groepen 10-12 jaar & 13-16 jaar

Iedere ochtend beginnen we de Summer School met zijn allen in de Theaterzaal. Dan wordt het programma van die dag verteld. Afhankelijk van de groepsgrootte gaan we daarna  in twee groepen uit elkaar op basis van leeftijd: 8-11 jaar en 12-16 jaar. Het docententeam kijkt met veel zorg en aandacht naar het niveau van ieder kind en zorgt voor genoeg uitdaging en spelontwikkeling, gebaseerd op ieders talent en zelfvertrouwen.

Lunch

Elke dag rond 12.15 uur lunchen we met zijn allen in de foyer of buiten, naar gelang het weer. Een ontspannen moment met de hele groep. Wij verzorgen dagelijks een gevarieerde, gezonde lunch met thee, melk en sap. Uiteraard kunnen de kinderen de hele dag door water drinken. Dit alles zit in de prijs inbegrepen.

Korte Presentatie

Op de laatste dag, vrijdag  3 sept rond 16.00 uur, spelen we (indien haalbaar i.v..m. de covid-19 richtlijnen) een korte presentatie. Een soort compilatie van de hele week. Deze presentatie is gratis toegankelijk voor iedereen. Ouders, opa’s en oma’s, broertjes, zusjes, iedereen is van harte welkom. Na afloop is de bar open en kunnen we gezellig samen afsluiten.

Aanwezigheid

De Summer School duurt 5 dagen.
Uiteraard is aanwezigheid heel belangrijk.
Mocht uw kind een dag ziek zijn of om andere reden niet kunnen komen, geef het dan aub door via [email protected] of bel naar

Ilse op tel nr 06 2354 8979.

Alvast dank hiervoor.

Vragen

Heeft u vragen, of wilt u gewoon even met iemand persoonlijk praten over het programma, bel ons gerust. Wij denken en helpen graag mee.

Voor meer info belt u met Marion op 06 5344 9539.

 Wij hebben er zin in!

 Warme groet namens het hele IWA Team en alle gastdocenten

Het IWA Team

Naast het vaste team werken we tijdens de Summer School regelmatig samen met gastdocenten uit het professionele werkveld. 

Ilse Wouters

Artistiek leider/Theater Docent

Ilse Wouters (1976) studeerde in 1999 af aan de Theateropleiding op de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sindsdien werkt ze als theaterdocent, regisseur en trainer in het professionele theatercircuit in Brabant en omstreken. Als docent was ze structureel verbonden aan de Nieuwe Veste in Breda, de Muzerije in Den Bosch en aan het CKE in Eindhoven. Bij Het Zuidelijk Toneel in Tilburg verzorgde ze jarenlang de educatieve workshops rondom de voorstellingen van het gezelschap. Ook werkt ze als examinator bij de Academie voor Theater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Als theatermaker heeft ze ruime ervaring met het maken van voorstellingen.
Ze schrijft en regisseert haar eigen voorstellingen met kinderen, jongeren en volwassenen, die worden gekenmerkt door energie, kracht, humor en ontroering. Haar voorstellingen NEST en BELIEVE hebben prijzen gewonnen op het LINK festival in Den Bosch.

Als actrice is Ilse jaren werkzaam geweest als in diverse theaterprojecten in het jeugdtheatercircuit. Nu speelt ze nog regelmatig in bedrijfsfilmpjes.

Naast lesgeven en theater maken geeft Ilse geeft al bijna 20 jaar trainingen in het bedrijfsleven op het gebied van (zelf) presentatie, spreken in het openbaar en communicatie. Door haar theaterachtergrond werkt Ilse op een speelse, praktische en uiterst effectieve manier aan gedragsverandering. Met haar unieke stijl vol enthousiasme, energie en humor wil ze iedereen inspireren om op te zoek te gaan naar het bereiken van je eigen volledige potentieel.

Toen ze 40 jaar werd besloot Ilse om het grote verlangen te volgen en een eigen plek te creëren waarin alles samenvalt: het oprichten van de Ilse Wouters Academy.
Een bijzondere, sfeervolle locatie op Sectie-C in Eindhoven, waar je je kunt ontwikkelen op het gebied van acteren en presenteren.

foto: Mark Arends Fotografie

Marion Meijvis

Docent/Coaching

Marion Meijvis (1982) zit zingend in de auto en gaat dansend door het leven. Zij behaalde haar HBO-bachelordiploma aan de Lerarenopleiding te Eindhoven. Zij studeerde af op het bevorderen van de sociaal emotionele ontwikkeling met behulp van expressieve vakken in een ervaringsgerichte leeromgeving. Na haar afstuderen werkte zij 12 jaar lang in het basisonderwijs. Daar hield zij zich bezig met de optimalisatie van expressie en kunsteducatie. In de laatste 5 jaar was zij naast groepsleerkracht ook verantwoordelijk als bovenbouwcoördinator binnen het managementteam. 
Ondernemend als ze is, startte ze in begin 2015 haar eigen onderneming “Met Meij” genaamd. Ze wilde graag een brug wilde slaan tussen het enerzijds didactisch coachen op school en anderzijds het emotioneel coachen in de thuissituatie.
Marion gaat ‘aan’ voor alles wat te maken heeft met zang, dans en theater.
Als leadzangeres van een band trad ze meer dan 10 jaar op variërend van café tot aan het Poppodium 013 te Tilburg. 
Zij ontwikkelde zich als dansdocent en heeft jarenlang meegedaan aan de “Heart Dance Award” wedstrijden van de Nederlandse hartstichting waar gemiddeld zo’n 450 scholen meestreden. Daar heeft zij alle 6 jaren de finale bereikt en is het laatste jaar zelfs als Nederlands kampioen gehuldigd.
Daarnaast heeft ze op de musicalschool gezeten en theatertrainingen (trainen van (toegepaste) improvisatievaardigheden) gevolgd. Ze speelde in verschillende producties waaronder een productie van Stichting Theaterplan in het Parktheater te Eindhoven.

Als PR- en Eventmanager bij de Ilse Wouters Academy komen al haar liefdes samen.

Désireé van Soest

Facility Manager

Désireé van Soest is een creatieve aanwinst in ons team. Zij neemt als facility-manager o.a. het organisatorische en zakelijke deel van de Academy voor haar rekening. Grote kans dus dat je Désireé aan de telefoon krijgt, of haar in de foyer of op kantoor tegen het lijf loopt.

DOCENTEN SUMMER SCHOOL 2022

ARCHIEF GASTDOCENTEN SUMMER SCHOOL 2018-2021

David Goddyn

Gastdocent Camera-Acteren 2021

David Goddyn is in hart en nieren een creatieve maker en denker. Hij is getraind theatermakend docent en in het werkveld werkzaam als spelcoach, regisseur en acteur. Hij studeerde vier jaar aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem richting docent Theater en werd na zijn afstuderen aangenomen op de Amsterdamse Toneelschool, waar hij zich voor nog eens vier jaren volledig focust op het ambacht van acteren.

Na zijn afstuderen aan de Toneelschool werkt hij o.a. als freelance acteur en theatermaker in verschillende theater-, tv-, en filmproducties en speelde hij gastrollen in verschillende tv series (IMDB). In het theater speelde David o.a. in de voorstellingen van Theatergroep Oostpool, Kik producties, MuzTheater en het Thrillertheater. Tevens benutte hij zijn regietalent bij verschillende producties in de functie van regie-assistent.

Zijn grootste passie is zelf theatermaken en dus ontwikkelde en coachte hij o.a. theaterconcepten voor verschillende theaterfestivals zoals Karavaan, Oerol en De Parade. Hij is regelmatig te horen als stemacteur in verschillende radio- en t.v.-commercials. David is als speldocent verbonden aan verschillende theateropleidingen in Nederland en bij de Ilse Wouters Academy de vaste creatieve support en sparringpartner van Ilse.

Bert Petrionilia

Gastdocent Dans 2021

BERT PETRIONILIA
Docent Dans

Maak kennis met Bert! Hij maakt al 20 jaar dansshows en is in 2009 zijn eigen dansschool in Geldrop gestart om zijn passie voor dansen door te kunnen geven.
Zijn doel is om iedereen iets mee te geven en te zien groeien. Zowel danstechnisch, als persoonlijk.
“Life is like a playgrond. Just enjoy, Just Dance!”

Iedereen is uniek met zijn of haar eigen kwaliteiten,
dus wees jezelf en ben trots op jezelf!

Angeline Maas

Gastdocent Animatie 2019

Angeline studeerde aan de Kunstacademie Neerpelt in België: specialisatiegraad schilderkunst. Na haar studie besloot ze dat ze zich niet wilde beperken tot alleen schilderkunst als manier om zichzelf uit te drukken. Al snel kwamen daar illustratie, fotografie, schrijven, 3D en animatie bij. Naast het maken van eigen werk, geeft Angeline lessen in haar atelier, op lokatie en op scholen en houdt zij zich bezig met community art projecten.

Corien Koning

Gastdocent 2019

CORIEN KONING
Ik ben Corien Koning, een enthousiaste creatief doener….ik hou van humor, van spelen, van dingen uitproberen & ontdekken…..in de workshop ‘Be More Pippi’ kruipen we in de huid van Pippi Langkous en gaan we samen iets ongebruikelijks doen. Eerst gaan we Hatse Flatsen met spaghetti en daarna laten we Pippi letterlijk out of the box komen. Ik verklap verder niets meer……hoop je binnenkort te zien tijdens de Summerschool op de Ilse Wouters Academy.

Cindy Bell

Gastdocent Stem/Zang 2018

Cindy Bell is actrice, zangeres en zangcoach. Ze is o.a. bekend van theaterproducties als Tita Tovenaar, Cats, Fame, Footloose, Hairspray, Legally Blonde, Daddy Cool , Ramses, Annie, Sonneveld en The sound of Music. www.cindybell.nl

Haar choreografieën zetten de mens centraal. De dwalende mens, De mens die tracht, en niet zelden faalt. Naast het choreografische werk, geeft Roelants geregeld les op projectbasis. Dat varieert van trajecten i.h.k.v. vooropleidingen voor het HBO Kunstonderwijs, tot workshops en masterclasses voor professionele dansers en performers. Uitgangspunt is performatieve aanwezigheid en zeggingskracht, dat zich vertaalt in de aandachtspunten alertheid, fysiek bewustzijn en reproductievermogen.

Julia van der Pas

Gastdocent Spel 2018

Julia is werkzaam als actrice, theatermaker en theaterdocent. Zij studeerde in 2017af aan de Theateracademie Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Merja de Jong

Gastdocent Spel 2019

Merja de Jong is een theaterdocent met een Finse afkomst. Zij is afgelopen zomer afgestudeerd van Fonty’s Theater Academie maar heeft al eerder theater opleiding in Finland gevolgd. Zij heeft veel ervaring van het theater maken met kinderen maar werkt ook graag met volwassenen. Zij is een theatermaakster die haar spelers enthousiasmeert middels haar eigen spelkunst.

Jan de Beer

Gastdocent Spel 2019

JAN DE BEER

Hallo, mijn naam is Jan de Beer. Na veel toffe projecten ben ik aangenomen op de Academie voor Theater in Tilburg waar ik nu nog steeds studeer. Ik heb inmiddels al stage gelopen op het Eckart college, bij Studenten Toneelvereniging Amsterdam en ook dit jaar bij de Ilse Wouters Academy.

Video’s & Foto’s

Contact

Neem gerust contact met ons op!

285 (incl. BTW)Add to cart